Firmabil i oppsigelsestiden

Firmabil i oppsigelsestiden

Sluttpakke: Slik utformes en sluttavtale

Aller først i denne artikkelen skal vi se foreta noen definisjoner og avgrensninger. Ordene sluttpakker og sluttavtaler brukes ofte litt om hverandre, selv om de har noe ulikt innhold. Innledningsvis er det derfor greit å foreta en presisering av begrepene vi bruker.

Firmabil i oppsigelsestiden

Create an account or sign in to comment

Spørsmål: Jeg er blitt sagt opp i min stilling, da det er kostnadskutt i bedriften. Oppsigelsen er begrunnet i kort ansiennitet. Jeg har 3 måneder oppsigelsestid. Neste uke blir jeg fritatt fra min stilling, men får beholde lønnen i oppsigelsestiden. Det jeg lurer på er om jeg har rett til å beholde lønnen min ut oppsigelsestiden, selv om jeg skulle finne meg en ny jobb i denne perioden. Arbeidsgiver mener de ikke skal betale meg noe mer, om jeg begynner i ny jobb og mottar lønn fra ny arbeidsgiver.

Firmabil i oppsigelsestiden

Lurte på om noen vet reglene rundt firmabil, i første omgang tenker eg på om det er oppsigelsetid på firmabil? Og hvilke grunner arbeidsgiver kan si opp avtale på? Hadde fint med linker til regler om dette.

Firmabil i oppsigelsestiden

Oops! An Error Occurred

– Etter å ha vært permittert i 12 måneder som selger, har jeg nå blitt oppsagt. I min kontrakt har jeg krav på firmabil og fri telefon. I oppsigelsestiden vil de ha meg til å gjøre helt andre arbeidsoppgaver, de har fastsatt andre arbeidstider og vil ikke lenger gi meg rett til firmabil og telefon.

5 gode råd til indhold i en fritstillingsskrivelse

Du har som arbejdsgiver flere gode grund til at bede om at blive informeret, når en fritstillet medarbejder får nyt job. Får det første giver det dig muligheden for at modregne. For det andet kan du vurdere, om vedkommende ved sin ansættelse ville overtræde loyalitetsforpligtelsen, og for det tredje vil det have betydning for afregning af feriedage.

Ikke godta kutt av frynsegoder

Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i E24 hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.

Firmabil i oppsigelsestiden

Fritstilling efter funktionærloven

Når du har opsagt en medarbejder, eller når en medarbejder har opsagt sin stilling, bør du overveje, om medarbejderen skal arbejde i hele opsigelsesperioden, eller om medarbejderen skal fritages fra arbejde – altså fritstilles.

Hvordan forholder jeg mig i opsigelsesperioden?

Som udgangspunkt har du de samme pligter og rettigheder i opsigelsesperioden som i den øvrige ansættelsesperiode. Du har fortsat ret til løn og løntillæg, frynsegoder mv. Du skal desuden fortsat arbejde i din normale stilling, men du må finde dig i større ændringer eller omlægninger af arbejdsopgaverne.